Kimileri akıtma der, kimileri cızlak, Yeni nesil krep der. Ne derseniz deyin ağız tadınıza uygun yemekler yiyin.
MALZEMESİ
Un
Kabak
Yumurta
Maydanoz
Dere otu
Süt
Ay çiçek yağı
Tereyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
YAPILIŞI
Bir adet kabak kullandım. Kabak dolması yapmak için çıkarmış olduğumuz kabak içlerini de burada kullana biliriz. Şu an elimde olmadığı için bir adet kabağı rende yaptım. Maydanoz ve dere otu doğradıktan sonra bir adet yumurta kırıp, tuz, pul biber, karabiber ilavesi ile beraber, iki buçuk su bardağı süt ve yarım su bardağı su ekledim. Bunları karıştırdıktan sonra azar azar un eklemek sureti ile krep kıvamı na göre un ilavesi yaptım. Bu kıvam kepçeden akacak şekilde oldu.Tavanın altını yakıp ısınınca pamuk veya kağıt havlu yardımı ile tavayı ay çiçek yağı ile yağladım. Kepçe yardımı ile malzemeden alıp tavaya döktüm ve kepçenin arkası ile tavaya yaydım. Çift taraflı çevirerek pişirdim. Pişmiş olan kreplere tereyağı sürdüm. Reçel veya marmelat da sürüp yiyebilirsiniz o sizin keyfinize kalmış.
Yapınız
AFİYETLE YİYİNİZ :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder