7 Haziran 2016 Salı

Kabak Kavurma


Yaz günlerin de ne yapacağım diye düşünme.
Kabak deyip de geçme, yapıp yiyin afiyetle...

     MALZEMESİ

     Kabak
     Kuru soğan
     Domates
     Kıyma
     Domates salçası
     Biber salçası
     Tuz
     Pul biber
     Karabiber
     Kimyon
     Maydanoz
     Dere otu
     Zeytin yağı

     YAPILIŞI
   
     Tencereye iki yemek kaşığı zeytin yağı koyup üzerine bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp;     kavururken kıymasını ilave ettim. Bir domatesi de doğradıktan sonra ekledim. Salçaları ve baharatlarını da ekledikten sonra; uzunlamasına dörde böldüğüm kabakları küçük küçük üçgen şeklinde doğradım. Ben burada üç adet kabak kullandım.
Tüm bu malzemelerin üzerine maydanoz ve dere otunu da ekleyip.Hep beraber bu malzemeler kardeş kardeş kavruldu. Kabaklar suyunu verip tekrar çekince, yarım su bardağı su ilave etim. Kabaklar pişinceye kadar arada bir, su ilavesi yaptım. Böylelikle malzemeler bir güzel kavruldu ve piştiler. Bize de afiyet ile yemesi düştü.



Yapıp yiyenlere
AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder