13 Haziran 2016 Pazartesi

Güllaç

             
                                     Ramazan geldi hoş geldi. Beraberinde güllaç geldi

     MALZEMELER

     Güllaç yaprakları
     Süt
     Gül suyu
     Ceviz
     Toz şeker
     Vişne
 
     YAPILIŞI

   
İki buçuk litre sütü şekerle beraber kaynattım. Şeker miktarını damak tadımıza göre ayarladım. Kaynayan süt içerisine beş altı damla kadar gül suyu damlattım. Bunu da kendi beğeninize göre ayarladım. Güllaç yaprakları hamur olmasın diye sütü biraz olsun soğumaya bıraktım.Tepsimi alıp güllaç yaprağını tek tek koyup her birinin üzerine kepçe yardımı ile süt gezdirdim.Bu işlemi her bir güllaç yaprağı için uyguladım. Güllaç yapraklarının sayısına göre ayarladığım iki katına ise; dövülmüş ceviz içini serptim. Bu şekilde bitirdiğim güllaçları kare şeklinde kesip üzerine vişne tanecikleri koydum. Soğuyunca buzdolabına kaldırım İftarda afiyet ile yemek için.



Güllaç yapraklarının yapılışı ise, mısır nişastası ve unun karıştırılarak
        tavada pişirilip sonra kurutularak elde edilmektedir.



AFİYET OLSUN:)
İftarınız bereketli olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder