17 Haziran 2016 Cuma

Patlıcanlı Köfte


Patlıcan güçlü bir antioksidandır. Uzun süre kalıcı tokluk hissi sağlar. Kalp hastalıklarının  önlenmesine yardımcı olur. Dişleri güçlendirir. Yüksek oranda lif içerdiği için kabızlığı önler. A-B1-B2-C vitaminlerini içerir. Kalsiyum, potasyum,demir mineralleri ihtiva eder. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için de hastalıklara karşı direnç sağlar. Bu arada bir miktarda nikotin içerdiğini unutmayalım. Şeker hastaları da bu sebzeyi rahatlıkla tüketebilir. Yüksek miktarda su içerdiği için cildi nemlendirir Kuru ciltlere, kuru saçlara iyi gelir.


MALZEMELER

Kıyma
Patlıcan
Kaşar peynir
Kuru soğan
Sarımsak
Köfte harcı (Paket içerisinde kasaplar da da bulunmaktadır)
Yumurta
Galeta unu
Domates
Kırmızı kapya biber
Yeşil biber
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Domates salça
Biber salça
Tereyağı

YAPILIŞI

Patlıcanları ve kapya biberi fırında közledim. Kabuklarını soydum. Uzun patlıcanları ikiye bölüp bir kenarda beklerken; Köftesini yoğurmaya başladım. Ben kaç adet patlıcanlı köfte yapacaksam ona göre her köfte için bir avuç kıyma koydum. Bir adet yumurta kırdım bir avuç galeta unu, köfte harcını, tuz ve baharatları ekledim. Bir adet kuru soğanı ve iki diş sarımsağı üzerine rende yaptım. Bu yapmış olduğum harcı su yardımı ile bir güzel yoğurdum. Yoğurduğum bu köfte harcından bir avuç alıp; buzdolabı poşetinin içerisin de açtım. Böylelikle hem ince açılıyor hem de rahat yapılıyor. Ortasına közlediğim patlıcanı yerleştirdim. patlıcanın ortadan yardım içerisine patlıcanın uzunluğunda bir cm eninde kaşar peyniri koydum. Açmış olduğum kıymaya sardım ve tepsiye tek tek dizdim. Üzerlerine domates dilimleri ve yeşil biber ile süsledim. Her bir köftenin üzerine çay kaşığı ile tereyağı koydum. Salçaları su ile açtım.  İçerisine baharatları ve tuz ilavesi yaptım. Bu sosu köftelerin üzerinden gezdirdim. Sonra 180 derecelik fırında pişirdim.










AFİYET OLSUN:)
Patlıcanlı köfte yap; sende işte böyle 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder