Kabak sebze olarak bilinse de içerisinde tohum içerdiği için meyve olarak kabul edilmektedir. Mineraller açısından magnezyum, demir, fosfor, çinko, bakır olmak üzere zengin bir besindir. A.C E K vitaminleri bulunmaktadır.
Kıyma
Kuru soğan
Domates
Zeytin yağı
Biber salçası
Domates salçası
Bulgur
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Dereotu
Maydanoz
Yoğurt
Sarımsak
YAPILIŞI
Kabakların dış kısmını fazla zedelemeden fırça yardımı ile güzelce yıkayıp üst ve alt kısmındaki uçlarını aldım. Büyüklüğüne göre kabakları ikiye veya üçe bölüp; içlerini kabak oyacağı yardımı ile çıkardım Çıkarmış olduğum içleri başka bir yemek için buzdolabı poşetine koyarak buzluğa attım. Diğer taraftan soğanları doğrayıp zeytinyağı ekleyerek tencere de kavrulurken kıyma ve küçük küçük doğradığım domatesleri de ekledim. Kabak adetine göre her bir kabak için bir tatlı kaşığı bulgur ilavesinde bulundum. Bir elçim dereotu ve maydanozu da doğrayıp ekledim. Salçaları ve baharatlarını da ekledikten sonra kavurma işlemi tamamlanıp ocağın altını kapattım. Bu yapmış olduğum iç malzeme ile kabakları doldurdum ve üzerine küçük domatesler doğrayıp kapattım. İç malzemem artığı için domateslerin içini kaşık yardımı ile boşalttım ve iç malzemeden doldurdum. Salçalı su yapıp dolmaların içine dökülmeyecek şekilde kenarından koyup tencerenin altını yakıp pişmesini sağladım. Kabaklar pişinceye kadar pişirdim. Yemek piştikten sonra üzerine yoğurtlu sarımsak yaptım. Tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine döküp yeniyor. Çünkü sarımsaklı yoğurtlu çok daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN:)
Yapın sizinde olsun
Yapın sizinde olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder